Nieuws
Sega Mega Drive Mini

Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

Nummers zijn geprogrammeerd in plaats van opgenomen

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Retro is steeds populairder aan het worden in de muziekwereld en artiesten zien een stijgende verkoop van vinylplaten. DJ Remute gaat nog een stap verder, door zijn nieuwe album uit te brengen op een cartridge voor de Sega Mega Drive.

In een interview met Eurogamer vertelt de Duitse Techno-DJ dat de muziek is geprogrammeerd in plaats van opgenomen, zodat de nummers afgespeeld kunnen worden op de soundchip van de Sega Mega Drive. Hiervoor is speciale software gebruikt waarmee de muziek gegenereerd wordt op de console.

DJ Remute legt uit dat de muziek in real-time gegenereerd wordt bij het aanzetten van de Sega console. "Het is het eerste plug & play-tech album. De cartridge, die op maat gemaakt is en slechts 4MB aan opslagruimte heeft, heeft een muzieksp0eler die geprogrammeerd is door legendarische coders uit de demoscene."

De DJ heeft gekozen om het album uit brengen op de Sega Mega Drive omdat de console beschikt over een soundchip met een uniek geluid. "Het geluid doet je gelijk denken aan Blade Runner of Cyberpunk."

Het is niet de eerste keer dat DJ Remute besluit om zijn album uit te brengen op een bijzonder medium. Zo heeft hij in 2017 zijn album Limited gelanceerd op een floppydisk.

Technoptimist komt uit op 22 maart. Een preview kan geluisterd worden op Bandcamp.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontwikkelaars Granblue Fantasy: Relink uit elkaar Laatste episode The Walking Dead krijgt releasedatum
2

Reacties op: Duitse DJ releaset album op Sega Mega Drive

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 5 februari 2019 17:39
  Geprogrammeerd door mijn team maat Kabuto, youtube maar op titan overdrive 2 als je wilt zien wat wij doen op de megadrive.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SkyScourge

  • 5 februari 2019 21:48
  Zo vond ik bijvoorbeeld de house deuntjes uit The Adventures of Batman & Robin op de sega megadrive geweldig. Had echt een waanzinnige vibe.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.