Nieuws
League of Legends

Duits voetbalteam koopt League of Legends-team

FC Schalke 04 gaat digitaal

Geschreven door Michel Musters op

Het Duitse voetbalteam FC Schalke 04 heeft een professioneel League of Legends-team gekocht. Het is daarmee de eerste Europese voetbalploeg die ook een e-sportsteam heeft.

Eerder deze maand kocht het Britse West Ham United FC al wel een professionele Fifa 16-speler. 


Schalke heeft het League of Legends-team Elements gekocht. Dit team gaat meespelen in de Europese League of Legends Championship Series onder de naam FC Schalke 04. 

"We hebben gemerkt dat het niveau van professionaliteit in e-sports blijft groeien de afgelopen jaren", aldus Schalke-voorzitter Moritz Beckers-Schwarz. "Vooral noemenswaardig is de ontwikkeling van structuren binnen League of Legends en het League of Legends Championship." Meer details volgen in een aankomende persconferentie.

Bron: Schalke 04

Dit artikel delen:

Lees meer

Datum en tijd bekend voor Sony’s E3 2016 persconferentie Xbox One ondersteunt nu multi-disc backwards-compatibility
3

Reacties op: Duits voetbalteam koopt League of Legends-team

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 17 mei 2016 10:08
  Wat je ook mag vinden van games zoals League of Legends, die spellen zijn zo populair geworden, met name in de e-sports. Mede dankzij deze games, eigenlijk bijna volledige te danken aan, is de e-sports werkelijk on-ge-kent.

  Mensen die zich verdiepen in het wereldje, en er zelf ook aan deelnemen kunnen dit niet ontkennen. Vroeger waren LAN-parties "populair", (in ieder geval onder de gamers). Nu is gamen populair op scholen. En dus nu ook zelfs bij andere takken van sport.

  Het is goed om te zien dat kleine (casual) toernooitjes terein winnen. Dit is érg goed voor de sport. Hopelijk gaan er in de toekomst wat serieuzere games terein winnen. Daarmee bedoel ik Arma achtige games of simulatie racegames.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • BossieX13

  • 17 mei 2016 13:15
  @XtraLinkUK absoluut een goede ontwikkeling. Vroeger al meegedaan aan competities voor Best of Benelux, maar dat was niet vergelijkbaar met hoe het er nu aan toegaat (stuk professioneler nu).
  Mbt de serieuze games aan het einde van je tekst; Gran Turismo heeft al enkele jaren de GT Academy draaien. Virtueel racen om uiteindelijk zelf een professionele (RL)coureur te worden is naar mijn mening nog net een stapje hoger dan professionele eSporter zijn. Bij het zien van de eSports heb ik altijd het idee van 'ach, dat kan ik ook', terwijl ik dat gevoel niet echt krijg als ik het Gran Turismoteam door Le Mans zie rijden.
  En jaren geleden had het amerikaanse leger ook een freetoplay FPS draaien (ik kan de naam alleen niet meer voor de geest halen), ook met het doel om zieltjes te winnen voor de amerikaanse Defensie.
  En ik geloof dat Danny Blind zijn positie als bondscoach ook heeft gekregen met een of andere online footballmanager game…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  XtraLinkUK

  • 17 mei 2016 13:53
  @BossieX13 Klopt inderdaad wat je zegt, en dat zijn ook zeker goede initiatieven. Ik zie alleen graag wat meer spellen zoals die je net opnoemt.

  Een hele groep coureurs achter een simulatie-deck waar men inzit, ten aanzien van een groot publiek, en dan zo een race houden. Of een virtual-reality gevecht met publiek in Quake of Arma stijl. Al zal dat laatste best wel lastig zijn, tenzij je een groot speelveld hebt met veel sensoren.

  Dit soort toernooien zullen er vast en zeker gaan komen, daarvan ben ik overtuigt. Misschien in de toekomst zelfs wel op je buis. Net als je nu af en toe vechtsporten laat op de avond kunt volgen. Dat lijkt me wel wat.

  De game die je bedoelt is A*A oftewel America's Army.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.