DualSense ondersteunt nu touchpad en trillingen op Steam

DualSense ondersteunt nu touchpad en trillingen op Steam

Dankzij een update voor Steam ondersteunt het platform nu meer functionaliteiten voor de DualSense. Dat laat Valve href="https://steamcommunity.com/groups/SteamClientBeta/announcements/detail/2896339990496271925" rel="noopener noreferrer" target="_blank">weten</a>.

De update zorgt ervoor dat het touchpad, het licht aan weerszijden daarvan, de bewegingssensoren en trillingen worden ondersteund. Dat laatste houdt nog geen haptische feedback in, de uiterst precieze trillingen waartoe de PlayStation 5-controller in staat is.

Daarmee biedt Steam ongeveer dezelfde functies als voor de Dualshock 4-controller. In hoeverre Valve in de toekomst ook ondersteuning voor haptic feedback en adaptive triggers toevoegt is onduidelijk.

Vorige week verscheen officiële ondersteuning voor de DualSense. De controller wordt standaard meegeleverd bij de PlayStation 5, die vandaag in Nederland verschijnt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmm, interresting; een van de redenen dat ik maar weinig steam link gebruik(te) is omdat ik toch wat mis zonder rumble.

0
test

@kr1z Er zijn volgens mij zat controllers die dat gewoon ondersteunen. Mijn Xbox360 controller via steam heeft wel rumble in ieder geval.

0
test

@Sabor de xbox one en de ps4 controllers hebben t ook gewoon. En worden beiden ook gewoon onder hun eigen naam herkend door steam.

0

@kr1z Grappig, het eerste wat ik doe is rumble uitzetten in spellen, vind dat super irritant.

0

Aanbevolen voor jou