DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4

DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4

De nieuwe DualSense-controller van de PlayStation 5 werkt wel op een PlayStation 3, maar kan geen verbinding maken met een PlayStation 4.

De PS5-controller is in Amerika al te koop in sommige winkels. YouTuber MidnightMan heeft er een mee naar huis genomen en geprobeerd hem aan de PlayStation 4 te koppelen, maar die herkende de DualSense niet. Via een omweg lukte het hem wel om het aan de praat te krijgen, maar daarvoor moest hij de controller verbinden aan een pc en via Remote Play op zijn PlayStation 4 spelen.

Opmerkelijk genoeg kon zijn PlayStation 3 de DualSense wel herkennen. Mogelijk komt dit doordat de console altijd al via bluetooth werkt met controllers van allerlei merken, al maakt de YouTuber verbinding met een USB-kabel. In de video is te zien hoe hij op deze manier het PS3-menu bedient met de DualSense.

Watch on YouTube

Sony maakte eerder al bekend dat DualShock 4-controllers niet compatibel zijn met PlayStation 5-games. De controllers kunnen wel verbinding maken met de PS5 en je kunt er via backwards compatibility PS4-games mee spelen, maar voor de nieuwste generatie spellen is de DualSense vereist.

Twitteraar BrokenGamezHDR wist eerder deze week al zijn DualSense te verbinden met een Nintendo Switch. Daar was vanzelfsprekend wel een bluetooth-adapter voor nodig.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bij de PS3 moet je sowieso altijd eerst een nieuwe controller connecten via USB bij de 1e keer gebruik, daarna kon die wel draadloos. Maar vraag me dan wel af of bv ook de rumble nog steeds blijft werken. want anders is het wel fijn dat de PS5 controler dus een complete vervanging kan zijn van de PS3 dualshock, want ik moet bv ondertussen echt eens de batterijen van mijn controllers vervangen want die laden nog maar amper op. Maar ik wacht wel dan eerst op zwarte varianten, en het zou fijn zijn als je de LED's uit kunt zetten, want als ik ergens een schurfthekel aan heb dan is het wel onnodige LED's die aan staan..

0
test

"..maar daarvoor moest hij de controller verbinden aan een pc en via Remote Play op zijn PlayStation 4 spelen." Kan ik er dan vanuit gaan dat hij ook op de PC werkt? Wil namelijk toch 2 controllers hebben voor mijn PS5 straks. Ben een van de ongelukkige die hem waarschijnlijk niet heeft bij launch maar als ik dan al een Dualsense kan gebruiken op mijn PC voor Cold War enz. dan is de pijn al iets verzacht en kan ik er alvast aan wennen haha.

0
test

@Paxopoxo Inderdaad! Hoop dat hij werkt op PC, mooiste zou zijn draadloos via BT :)

0

Aanbevolen voor jou