De strikte kopieerbeveiliging van The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena heeft kwaad bloed gezet bij Amerikaanse consumenten. Op de website Amazon.com worden overheersend negatieve klantenrecensies geplaatst waarin gebruikers waarschuwen voor de zeer strikte beperkingen die de kopieerbeveiliging de gebruiker oplegt.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena kan namelijk maar op drie computers worden geïnstalleerd en het is niet mogelijk die installatie ongedaan te maken om het spel op een vierde PC te zetten. Enkele gebruikers op Amazon benadrukken dat deze strikte beveiliging piraterij niet tegengaat. Al op de dag na de release was het spel via het illegale circuit verkrijgbaar, zonder de strikte beperkingen.

Atari zegt in een reactie dat de beveiliging niet zo strikt is als wordt beweerd. Assault on Dark Athena mag standaard weliswaar maar drie keer geïnstalleerd worden, gebruikers kunnen daarnaast via de Atari Hotline extra installaties verkrijgen wanneer ze plausibel kunnen maken dat ze die nodig hebben.

Spore Eerder gingen gebruikers over tot vergelijkbare protesten bij de release van Spore. Dit leidde toen tot een hevige discussie over het nut van DRM en heeft een aantal uitgevers, waaronder EA, doen besluiten in de toekomst minder strikte beveiligingsmaatregel toe te passen. Het installatielimiet van Spore werd enkele maanden na de release opgeheven.

In Europa zal Assault on Dark Athena op 24 april verschijnen. Of ook de Europese versie dezelfde beperkingen zal kennen is nog niet bekend.