Ubisoft legt in het statement uit dat de eerdere communicatie van de uitgever over welke DRM-maatregelen From Dust zou bevatten, niet helemaal helder was. Het bedrijf verontschuldigt zich voor het misverstand en laat weten dat men op dit moment werkt aan een patch die de DRM verwijdert.

Afgelopen week ontstond commotie over de PC-versie van From Dust, omdat Ubisoft eerder had laten weten dat er geen constante internetverbinding voor vereist zou zijn. Dit was ook niet het geval, maar spelers moesten wel bij iedere speelsessie opnieuw verbinding maken met de authentificatieservers van Ubisoft. Pas daarna konden zij offline verder. Dit was tegen het zere been van de gamers, die verwacht hadden dat zij alleen bij de eerste keer opstarten moesten inloggen om hun exemplaar te verifiëren.

Dertig frames

De PC-versie van From Dust kwam ook al negatief in het nieuws toen bekend werd dat de game maar maximaal dertig frames per seconde toestaat. Ook zou de muisbesturing belabberd werken, wat zorgde voor veel negatieve reacties op de Facebook-pagina van Ubisoft. De uitgever heeft in het verleden al vaker de woede van gamers op zijn hals gehaald door met DRM-maatregelen voor zijn games te komen. Het bedrijf zelf houdt vol dat het piraterij zichtbaar indamt.