Niet zo lang geleden werd Nederland opgeschrikt door een koelbloedige drievoudige moord in Dordrecht.

Vandaag is er in de Telegraaf te lezen dat het ging om een liquidatie in de ,,omkat-scene'' van consoles. Door het ,,omkatten'' (Lees: ,,Ombouwen'' of ,,Playstation-maffia'' voor niet-Telegraaf lezers) van een console is het mogelijk om gekopieerde en import spellen te spelen op je console.

Wie tegenwoordig dacht dat alleen hobbyisten zich bezighielden met het ombouwen van consoles heeft het mis. Volgens de Telegraaf blijkt er zoveel winst te behalen zijn met het ombouwen, dat de zware misdaad zich inmiddels actief bezighoud met deze overigens legale handel.Vriend Guus (35) van de doodgeschoten bejaardenverzorgster Wilma van Griensven (39), hield zich in zijn vrije tijd bezig met het ombouwen van Playstation-spelcomputers, waardoor op die apparaten ook met illegale kopie├źn van computergames kan worden gespeeld.

Ook de moordenaars van zijn vriendin, haar dochter Linda (16) en diens vriendje Ismael Yilmaz (16) hielden zich volgens insiders met die praktijken bezig.

De daders zouden geen concurrentie hebben geduld en het drietal om die reden op meedogenloze wijze in hun flatwoning aan de Giessenstraat hebben doodgeschoten.

Guus en zijn stiefdochtertje Sylvia van Griensven (11) wisten aan het bloedbad te ontsnappen.

De derde hoofdverdachte, een 33-jarige Turk, werd woensdagavond gearresteerd toen deze zich vrijwillig aangaf in zijn woonplaats Schiedam.

Eerder sloeg een zwaarbewapend arrestatieteam daar de twee andere, Nederlandse, schutters (19 en 29 jaar) in de boeien. Volgens politie en justitie is de zaak nu rond en worden de schutters de komende dagen voorgeleid. Tip: Voor de veiligheid van je console en jezelf, laat je console altijd ombouwen in een winkel in plaats bij een particulier.