Nintendo heeft vandaag drie kleuren voor de Nintendo DS Lite onthuld, de kleinere en strakker vormgegeven uitvoering van de NDS die vanaf maart in Japan verkrijgbaar zal zijn. Het gaat hier om de kleuren Crystal White, Enamel Navy en Ice Blue. Zoals gewoonlijk is het niet zeker of wij al deze kleuren ook zullen krijgen. Misschien dat men besluit om hier voor bijvoorbeeld rood en zwart te gaan.

Natuurlijk kon het niet anders dan dat er iets op de functionaliteit van de handheld ingeleverd moest worden bij het kleiner maken van het formaat. De GBA carts steken nu namelijk een centimeter naar buiten toe zoals op de onderstaande plaatjes blijkt. Toch een klein beetje jammer wanneer je geen GBA hebt om die games op te spelen.

Als je in staat bent Japans te ontcijferen, dan kun je hier wat meer info vandaan halen. Overigens blijkt uit de manual van de handheld, dat de accu 15 tot 19 uur mee gaat op de laagste helderheidsinstelling. Een instelling waarbij het scherm nog steeds helderder is dan op de huidige NDS.