Het Amerikaanse magazine Game Informer heeft een twaalf pagina's tellende preview van het langverwachte derde driedimensionale deel in de Grand Theft Auto reeks, San Andreas. Het artikel staat vol nieuwe screenshots en bevat vooral veel informatie die ervoor zorgt dat het spel wederom bij veel gamers bovenaan het verlanglijstje zal komen te staan - dat is, als deze daar nog niet stond.

Het meest indrukwekkende is wellicht dat Grand Theft Auto: San Andreas drie steden ter grootte van Vice City zal bevatten en dat je, in plaats van deze steden uit een menu te kiezen, tussen de steden op en neer kunt rijden. Tussen de steden ligt een uitgebreid woestijnlandschap dat volgens Rockstar meer zal zijn dan een kale vlakte met wat cactussen. De steden waar je tussen mag pendelen zijn Los Angeles, San Francisco en Las Vegas, in het spel respectievelijk Los Santos, San Fieero en Las Venturra genoemd.

Je zult aanvankelijk maar in één stad kunnen spelen, later zal je ook andere steden kunnen unlocken, vergelijkbaar met de stadsdelen uit de vorige twee Grand Theft Auto games. Ook zal het spel veel meer binnenlocaties bevatten, iets wat ook in de gameplay terug keert. Je zal namelijk in huizen in kunnen breken om aan je geld te komen, zoals een echte kruimeldief dat hoort te doen.

Men heeft een nieuw stamina-systeem bedacht dat je vermoeidheid bijhoudt. Je kunt je vermoeidheid onderdrukken door te eten, maar wanneer je te veel eet zal je dik worden en zullen voorbijgangers je uitlachen. Gelukkig kun je in de sportschool de overtollige pondjes weer weg proberen te halen.

Ook op grafisch gebied zijn er verbeteringen waar te nemen. Zo zal Los Angeles in een dikke smog-laag gehuld zijn, zijn de schaduwen verbeterd en kent het spel real-time reflecties op auto's en ramen, onder andere. Je zal vooral auto's uit het begin van de jaren 90 tegen komen en dit maal is ook de fiets present als vervoersmiddel. En last but not least: er zal meer muziek in het spel zitten dan louter rapmuziek. Dus daarover hoeven we ook niet meer te zeuren. Meer feitjes lees je hier.

Met dank aan Memphis voor het melden van dit nieuws.