De genre-mix is een spelgenre dat nooit echt heeft weten door te breken. Spellen als Uprising en Spellforce deden aardige pogingen, maar het grote publiek leek vooralsnog nog niet rijp voor deze vaak moeilijk te beschrijven games. Het Russische Buka heeft echter behoorlijk wat lef, want daar waagt men zich zelfs aan een genremix van die verschillende spelgenres, met Pacific Storm.

Pacific Storm is een combinatie van RTS, Tactical Warfare en Flight Sim. In de RTS mode is het je doel je grootschalige strategie uit te plannen en bestuur je hele vloten eenheden tegelijk. In de Tactical Warfare mode dirigeer je onafhankelijke eenheden over een driedimensionaal slagveld. Wil je echter de touwtjes zelf in handen nemen, dan neem je plaats achter de stuurknuppel van één van de vliegtuigen in het spel en er staat je een heuse flightsim met een behoorlijke graad van realisme, te wachten.

Alle drie de genres worden gedemonstreerd in een nieuwe, 34 MB grote trailer van het spel, die te downloaden is bij Worthplaying. Doordat de menu's in de trailer nog in het Russisch zijn, kan het eerst gedeelte echter nog wat onduidelijk over komen. Pacific Storm komt in 2005 op de markt.