De groepering lanceerde een DDoS-aanval op de servers van PSN, om zijn ongenoegen te uiten over het feit dat Sony de hacker Geohot had aangeklaagd voor het publiekelijk maken van een belangrijke encryptiesleutel van de PS3. Hij deed dit nadat Sony de OtherOS-functie van de PlayStation 3 had weggehaald.

De server die door de verdachten werd gebruikt is naar verluidt eerder al ingezet om soortgelijke aanvallen te lanceren op een aantal website van banken en regeringen zoals die van Egypte, Algerije, Libië en Chili. De politie heeft voor zijn onderzoek naar de drie verdachten meer dan twee miljoen regels aan chatlogs doorgelicht, om zo hun locatie te achterhalen en genoeg bewijs te verzamelen voor een arrestatiebevel. 

Het onderzoek werd al in oktober vorig jaar ingesteld, naar aanleiding van een aanval op het Spaanse ministerie van cultuur, dat als onderdeel van een protestactie door Anonymous als doelwit werd aangemerkt. Anonymous werd later door Sony ook in verband gebracht met de hack-aanval op het PlayStation Network twee maanden terug, maar de hackersgroepering ontkende stellig. 

De hack binnen Sony's servers bleek slechts een voorbode te zijn op de golf van aanvallen die in de maanden daarna volgde. Zo werden onder meer websites dan wel servers van Nintendo, Codemasters, Square-Enix en Eidos gehackt.