"We maken ons gereed voor de consoles", aldus Ragnar Tornquist van Red Thread. "Maar we hebben nog niets officieel aangekondigd. We willen dat zoveel mogelijk mensen dit spel spelen. Het werkt extreem goed op een televisie wanneer je op de bank speelt - daar is het de perfecte game voor."

Tornquist legt uit dat de game toch al op zo'n manier ontwikkeld wordt dat het op verschillende platformen is uit te brengen. "Dus de kans dat dat we op één of twee van de next-gen consoles lanceren is extreem hoog." De ontwikkelaar is niet alleen in gesprek met Sony en Microsoft, maar praat ook met Nintendo. "We kunnen niets beloven, want de Wii U is niet zo krachtig als PC en next-gen consoles. We gaan proberen de game draaiend te krijgen op de Wii U en maken dan beslissingen."

De game moet uiteindelijk ook naar tablets komen, maar dit kan langer duren. "We willen niet zomaar een overzetting doen zonder dingen te veranderen. We willen dat het goed werkt met een touchscreen en niet met een virtuele joystick."

Gisteren verscheen een video van een uitgebreide demonstratie van de game online. De gameplaybeelden toonden een setting in een futuristisch Praag, inclusief hoofdpersonage Zoë Castillo. Dreamfall Chapters haalde meer dan 1,5 miljoen dollar op via Kickstarter en moet in november 2014 op PC, Mac en Linux verschijnen.