De Kickstarter-pagina is in vier maanden opgebouwd en bevat naast informatie over de game ook vroege videobeelden en artwork. "We hebben hier een goed verkooppraatje opgezet en we vragen een realistisch bedrag", zo verklaart bedenker Ragnar Tornquist. "Het is zeker hoog, maar het is de hoeveelheid geld die we nodig hebben. Minder vragen zou onethisch zijn omdat we dan meer geld nodig zouden hebben om de game te maken. En we willen niet liegen tegen spelers."

Dreamfall Chapters komt sowieso naar PC, maar als er genoeg geld wordt binnengehaald verschijnt het spel ook voor Mac en Linux. "We stoppen er ook ons eigen geld in en we gaan proberen om via beurzen nog wat erbij te krijgen", vervolgt Tornquist. "We hebben ons best gedaan en alles wat nu gebeurt is buiten onze invloed. We gaan hard werken om de Kickstarter te halen en geven niet op, ook al ziet het er soms misschien hopeloos uit - we blijven proberen."

De Kickstarter heeft nog 29 dagen te gaan. Op moment van schrijven is er ongeveer 23.500 dollar opgehaald, door 414 donateurs.