Dreamfall Chapters komt in episodes uit | Gamer.nl

Dreamfall Chapters komt in episodes uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het nieuwe deel in de Dreamfall-reeks werd oorspronkelijk bedacht als episodische reeks, maar vlak voordat de Kickstarter lanceerde in 2013 werd dat veranderd in één game. "Het creatieve proces is echter onvoorspelbaar", zo leest de Kickstarter-pagina. "Het verhaal dat we willen vertellen blijkt groter en ambitieuzer dan verwacht. We halen de releasedatum die we vorig jaar inschatten niet en we moesten rekening houden met ons budget en onze planning."

Het verhaal van de game was altijd al verdeeld in vijf verschillende 'boeken' die elk een eigen verhaal hadden. Het eerste boek heet 'Reborn' en moet in de herfst op pc verschijnen. "Daardoor hopen we inkomsten binnen te halen, zodat we de kwaliteit en grootte van de volgende delen kunnen vergroten. We kunnen zo elk boek de focus, aandacht en afwerking geven die het nodig heeft."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou