DreamCatcher Games kondigt vandaag aan dat men het turn-based strategiespel Domination uit zal geven. Domination is de opvolger op het in 2003 verschenen Massive Assault en verbetert zijn voorloper op nagenoeg alle punten. Aan het concept is echter niet al teveel veranderd. Nog steeds is het de bedoeling om het grondgebied van je tegenstander in te palmen door de juiste zetten te doen met de eenheden die je bezit.

Elke eenheid kan een beperkt aantal stappen en aanvallen in een beurt uitvoeren. Een bijkomstigheid is dat je bij het binnenvallen van je tegenstander, erop moet rekenen dat hij een guerilla kan ontketenen. Hierdoor kan hij de volgende beurt over een aantal extra, gratis eenheden beschikken. De complete lijst met features van Domination, een gruwelijk originele titel voor een spel, vind je hieronder:An innovative 'Secret Allies' concept

2 huge campaigns wrapped in absorbing storylines

20 non-linear scenarios, 10 planets for a World War mode

Brand new Assault and Career modes

All unit movement, firing and explosions are vividly animated using 3D graphics and sound

36 highly detailed units, including unique ones for each faction

State of the art A.I. with flexible difficulty settings

Instantaneous visual recreations of spectacular moments using unique camera modes

Flexible random political map generation settings

A.I., Hot Seat, LAN & Internet play modes

More than 150 hours of gameplay

De Europese release van Domination vindt plaats in april. De Amerikanen zijn weer eens eerder aan de beur, daar mag men namelijk volgende maand al van het spel genieten. Gelukkig zijn liefhebbers van turn-based strategiespellen, vaak mensen met behoorlijk wat geduld. Nog pakweg drie maandjes dus!