Je had het misschien al wel ergens gelezen, maar ook wij vonden dit toch een nieuwtje waard. Het gaat over misschien wel de console met de grootste cultstatus ooit: Sega Dreamcast. De console die een complete flop was, maar eigenlijk een zeer gedegen en potentievol apparaat was, kende tegenwoordig vooral nog een grote underground scene waarin veel spellen zelf gemaakt werden en door andere mensen uit de community uitgeprobeerd werden.

Het probleem met deze zogenaamde 'homebrew' games was dat ze niet erg gezond waren voor de laser in de Dreamcast, waardoor hij nogal eens ter reparatie naar Sega(de maker van de console) opgestuurd moest worden. Het trieste nieuws is nu naar buiten gekomen dat Sega zal stoppen met het repareren van de console, alsmede de Sega Saturn die ook nog steeds ter reparatie opgestuurd kon worden.

De Dreamcast werd al sinds 2001 niet meer geproduceerd, maar zoals gezegd werd hij wel nog altijd gerepareerd door Sega. Ook daar komt in de loop van dit jaar een eind aan, waardoor de console officieel als 'dood' gekenmerkt mag worden. De community zal niet blij zijn met deze beslissing, maar misschien dat ze besluiten om zelf de consoles te repareren, aangezien deze community inventief genoeg is.