Draw Something krijgt advertenties als tekenopdrachten | Gamer.nl

Draw Something krijgt advertenties als tekenopdrachten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een van de eerste organisaties die voor deze manier van adverteren heeft gekozen, is de Amerikaanse hockeybond NHL. NHL heeft termen als puck, slap shot en hat trick gekocht. Voorheen waren er reeds populaire woorden als Nike en Lady Gaga in de game te vinden. Dit was volgens ontwikkelaar OMGPops Dan Porter bedoeld als test.

Porter zegt dat Draw Something mogelijk ook een systeem krijgt waarbij merken verbonden worden aan in-game beloningen. Wat daarmee precies bedoeld wordt, zegt hij niet. Draw Something is sinds enkele weken eigendom van social game-ontwikkelaar Zynga. De game is de op een na snelst verkopende mobiele game ooit, maar de populariteit lijkt terug te lopen. De afgelopen maand daalde het gemiddelde aantal dagelijkse gebruikers met bijna 4 miljoen


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou