Vorige week stond de teller op 20 miljoen downloads in Apple's App Store en Google Play, de marketplace voor Android-games. Daarnaast heeft Facebook bekendgemaakt dat 10,8 miljoen spelers dagelijks via het sociale netwerk de game spelen. Hiermee gaat Draw Something Zynga’s Words With Friends voorbij, dat dagelijks acht miljoen spelers heeft.

Porter zegt dat Draw Something niet gebaseerd is op Pictionary, hij stelt dat hij dat spel nog nooit gespeeld heeft. Porter had als doel een game te maken die geen winnaar of verliezer kent. "We nemen gameplay en stoppen dat in het kader van communicatie, ervaringen delen en samen spelen. Ik wilde iets wat hilarisch was en geen winnaar of verliezer kent. Denk aan een spel als Hints, dat is een aspect wat ik erin probeerde te verwerken", aldus Porter.

In Draw Something moeten spelers tekeningen maken waarvan de medespeler moet raden wat het precies voorstelt. Met het raden van een goed antwoord kunnen spelers extra kleurtjes, woorden en hulpmiddelen vrijspelen. Van de app is in eerste instantie een gratis versie waar spelers de mogelijkheid hebben om extra kleuren en hulpmiddelen te kopen.

Overname door Zynga

Diverse bronnen van de website TechCrunch melden dat ontwikkelaar Zynga in gesprek in gesprek is met OMGPOP over een mogelijke overname. In het verleden nam Zynga al een aantal kleinere ontwikkelaars over zoals de Words With Friends-maker Newtoy in 2010, voor 53 miljoen dollar. Zowel OMGPOP als Zynga hebben nog niet gereageerd op het gerucht.