Capcom zegt tegenover Eurogamer dat een westerse release vooralsnog niet in de planning staat. De game is free-to-play maar bevat wel microtransacties. De gameplay is vergelijkbaar met Dragon's Dogma uit 2012: spelers moeten het opnemen tegen grote monsters en zitten in een groep met drie groepsleden. Deze kunnen zowel door spelers als door de computer bestuurd worden.

Dragon's Dogma Online wordt een openwereldgame die verschilllende uitbreidingen krijgt met nieuwe gebieden. Er zitten in ieder geval vier verschillende klasses in de mmo: Fighter, Hunter, Priest en Shield Sage. Spelers kunnen te allen tijde hun klasse en die van computergestuurde groepsleden veranderen. Het is ook mogelijk om items, wapens en harnassen te craften.

De oorspronkelijke Dragon's Dogma is een hack and slash-rpg die in 2012 uitkwam voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Spelers kunnen met verschillende klasses spelen en krijgen drie groepsleden die bestuurd worden door de computer. Deze computergestuurde groepsleden worden online uitgewisseld tussen spelers; het is dus mogelijk om te spelen met groepsleden van willekeurige andere spelers.