Dragon Quest X bevestigd voor Wii U | Gamer.nl

Dragon Quest X bevestigd voor Wii U | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dragon Quest X voor Wii U bestaat naast de Wii-versie die drie jaar geleden al werd aangekondigd. Sindsdien zijn echter nauwelijks nieuwe details over dit tiende deel bekendgemaakt. Square Enix liet tijdens een persconferentie, waarin het de Wii U-versie aankondigde, weten dat het een game met online-elementen betreft.

Zo is er een multiplayeroptie en kunnen spelers de personages van hun medespelers weer op de been helpen als zij sneuvelen tijdens een gevecht. De uitgever benadrukt dat het ook mogelijk is om Dragon Quest X offline te spelen. Teamleden worden dan vervangen door computergestuurde personages.

Intern

De ontwikkeling van het officiële tiende deel wordt gedaan door een interne studio van Square Enix. Yosuke Saito, die eerder producer was van Nier, heeft de leiding over het team dat aan de game werkt. Voor de tu enfilmpjes is Visual Works ingeschakeld, dat eerder de trailers voor Deus Ex: Human Revolution en Tomb Raider maakte.

De Wii-versie van Dragon Quest X staat gepland voor een release in 2012, hoewel dit waarschijnlijk enkel voor Japan geldt. De Wii U-versie heeft nog geen concrete releaseperiode gekregen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou