Dragon Quest 11 herbevestigd voor NX | Gamer.nl

Dragon Quest 11 herbevestigd voor NX | Gamer.nl

Dragon Quest-bedenkerYuji Horii heeft bevestigd dat Dragon Quest 11 naar de NX, Nintendo's nog niet onthulde nieuwe gameplatform, komt.

Square Enix kondigde eerder dit jaar tijdens een evenement al Dragon Quest 11 aan voor PlayStation 4 en 3DS. Daarbij werd ook een NX-versie genoemd, maar na de presentatie liet Square Enix weten dat het alleen maar een NX-versie "overwoog". Fans speculeerden dat het bedrijf de NX-versie eigenlijk nog niet had mogen noemen van Nintendo en daarom terugkrabbelde.


Horii laat nu in een interview met Nintendo Dream weten dat het nieuwe deel van de in Japan immens populaire rpg ook naar de NX komt. Op de vraag of de game ook naar NX komt, antwoordt Horii: "Dat klopt. Het gebruik van hardware is anders voor elk systeem, dus dat is een behoorlijke uitdaging." Daarbij zou de ontwikkelaar graag zien dat alle versies tegelijk uitkomen.

Eerder bevestigde Square Enix ook al dat Dragon Quest 10 naar NX komt. Die game is in Japan al geruime tijd beschikbaar voor onder andere de Wii U, Wii U en PlayStation 4, maar is nooit buiten Japan uitgekomen. Mogelijk brengt de NX-versie daar verandering in.

Op de vraag of Dragon Quest Builders ook naar de NX komt, liet producentNoriyoshi Fujimoto op Gamescom weten dat "Square Enix op de hoogte is" van de compatibiliteit tu en Dragon Quest en Nintendo-consumenten. De kans van een NX-port lijkt dus ook aanwezig.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou