Nieuws
Fortnite

Dragon Ball-evenement in Fortnite begonnen

Met o.a. vier skins gebaseerd op Dragon Ball-personages

Geschreven door Michel Musters op
Het Dragon Ball-evenement in Fortnite is officieel van start gegaan.

Vorige week werd al aangekondigd dat er een Dragon Ball-crossover naar Fortnite zou komen, en nu is het evenement officieel live gegaan. Epic Games heeft ook trailers uitgebracht van het evenement - die zijn hieronder te zien - en geeft op de officiële website meer details over wat spelers kunnen verwachten.

Zo worden er vier skins gebaseerd op Dragon Ball-personages toegevoegd aan in de in-game winkel, namelijk Goku, Vegeta, Bulma en Beerus. Er zijn ook verschillende Super Saiyan-versies van Goku en Vegeta beschikbaar. Natuurlijk zijn er ook diverse andere cosmetische items van Dragon Ball beschikbaar, zoals emotes en gliders.

In de game zelf zijn er nu speciale Dragon Ball-items te vinden, waaronder eentje waarmee een Kamehameha-straal afgeschoten kan worden. Op een klein eiland aan de kust van het grote eiland kan het Kame-huis bezocht worden, waar Bulma te vinden is. Men kan met haar praten en ze geeft krachtige items weg. Verder is er een Power Unleashed-tab in het menu waarin diverse Quests staan om beloningen mee vrij te spelen.

Vanaf 19 augustus moet Dragon Ball Adventure Island beschikbaar komen in de game. Dit staat vol met iconische locaties uit de franchise. Zo kan men op een Nimbus Cloud door ringen vliegen in Kami's Palace en voedsel maken in Goku's huis. Ook is er een PvP-arena genaamd Tenkaichi Budokai.

Nieuw zijn ook de Versus Boards, waarin de speler en een rivaliserende speler tegen elkaar moeten vechten op het eiland. Door interactie te hebben met een 'board' op het eiland wordt de speler automatisch tegen diens rivaal geplaatst. De Versus Boards nemen tijdelijk de plek in van Bounty Boards. Van 16 augustus tot en met 17 september kunnen spelers in-game op een cruiseschip komen om daar een selectie aan Dragon Ball Super-episodes te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Marvel verandert voetballers in superhelden in Fifa 23 Ultimate Team Makers Journey brengen Sky: Children of the Light naar PlayStation
4

Reacties op: Dragon Ball-evenement in Fortnite begonnen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  racerozzy

  • 16 augustus 2022 14:00
  Denk niet dat fortnite en dragonball hetzelfde publiek trekt. Ik heb een hekel aan fortnite maar heb alleen maar liefde voor dragonball.

  Denk dat de leeftijd voor dragonball op zijn minst nu 30+ is en fortnite 12+?. Ziet er ook out of place uit….

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Argos

  • 16 augustus 2022 16:33
  @racerozzy het zal je verbazen hoeveel mensen (volwassenen EN kinderen) fan zijn van dragonball. De serie wordt immers niet alleen in Nederland gekeken. Ik denk dan ook dat je mening gebasseerd is op een te beperkte groep en je een groot deel vergeet.

  Ik moet eerlijk zeggen, mijn 12 jarige ik had dit de game van mijn dromen gevonden! Hoeveel verschillende personages zijn er ondertussen wel niet speelbaar? De game lijkt haast wel te draaien met 100+ mods.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowKiller

  • 16 augustus 2022 16:45
  "Vegeta, what does the scouter say?"
  - "It's over 9000 vbucks!!!"

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • dennis070

  • 16 augustus 2022 17:20
  Zo jammer dit…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.