Dragon Age: The Last Court gratis browsergame van Bioware en Failbetter Games | Gamer.nl

Dragon Age: The Last Court gratis browsergame van Bioware en Failbetter Games | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het tekstavontuur The Last Court vult het gat tu en Dragon Age 2 en Dragon Age: Inquisition. De speler is de vorst van Serault, een landgoed in de uithoeken van Orlais. Hij of zij dient Serault door een cruciale tijd in de geschiedenis te helpen. De speler kiest hierbij tu en de personages Huntre en Scholar, elk met hun eigen specialiteiten.

Als heerser van Serault beheert de speler zijn of haar gerechtshof, met een zelfgekozen advocaat, lijfwacht, medeplichtige en beminde. Met hen dient de speler uit te pluizen wat het grootste gevaar is voor Serault: criminelen, revolutionairen of de naamloze oudheden die zich in de diepe bo en schuilhouden. De speler legt geheimen bloot en ontmoet, door het verhaal heen, nieuwe gezichten en "mi chien een paar bekende gezichten uit andere Dragon Age-titels", aldus Failbetter Games.

Failbetter Games is ook wel bekend van het tekstavontuur Fallen London, dat ook speelbaar is in een browser en qua Oude Engelse tekst vergelijkbaar met The Last Court. Op 1 juli dit jaar brachten ze de avonturengame Sunle Sea uit op Steams Early Acce , hoewel een volledige versie vooralsnog niet beschikbaar is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou