Het tekstavontuur The Last Court vult het gat tussen Dragon Age 2 en Dragon Age: Inquisition. De speler is de vorst van Serault, een landgoed in de uithoeken van Orlais. Hij of zij dient Serault door een cruciale tijd in de geschiedenis te helpen. De speler kiest hierbij tussen de personages Huntress en Scholar, elk met hun eigen specialiteiten.

Als heerser van Serault beheert de speler zijn of haar gerechtshof, met een zelfgekozen advocaat, lijfwacht, medeplichtige en beminde. Met hen dient de speler uit te pluizen wat het grootste gevaar is voor Serault: criminelen, revolutionairen of de naamloze oudheden die zich in de diepe bossen schuilhouden. De speler legt geheimen bloot en ontmoet, door het verhaal heen, nieuwe gezichten en "misschien een paar bekende gezichten uit andere Dragon Age-titels", aldus Failbetter Games.

Failbetter Games is ook wel bekend van het tekstavontuur Fallen London, dat ook speelbaar is in een browser en qua Oude Engelse tekst vergelijkbaar met The Last Court. Op 1 juli dit jaar brachten ze de avonturengame Sunless Sea uit op Steams Early Access, hoewel een volledige versie vooralsnog niet beschikbaar is.