Dragon Age: Inquisition krijgt co-op voor vier spelers | Gamer.nl

Dragon Age: Inquisition krijgt co-op voor vier spelers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Deze co-op modus is op zichzelf staand, apart van de singleplayermodus, en geeft de spelers toegang tot twaalf personages. Hier voegt BioWare na verloop van tijd meer personages aan toe. De ontwikkelaar zelf noemt deze multiplayermodus een 'actievolle dungeon-crawling co-op ervaring voor vier spelers'.

"De modus volgt het succes van de Ma Effect 3-multiplayermodus. Gevechten met hoog tempo die strategische samenwerking behoeven met tactische cla gevecht tijlen en een uitgebreid loot- en craftingsysteem", legt BioWare uit. Doordat single- en multiplayer niet met elkaar verbonden zijn, kunnen spelers in multiplayer van alles leren over de cla es. Kennis kunnen zij meenemen naar de singleplayer, maar items niet.

Er zijn geen multiplayer-only prestaties, maar wel in-game aankopen in multiplayer, wat ook met in-game valuta kan. "Alles is verkrijgbaar met goud en munten. Spelers kunnen gebruik maken van premium valuta, maar dat is niet nodig." Daarnaast geeft BioWare aan dat er een Inquisition HQ-app is, maar hier is nog weinig over bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou