Deze co-op modus is op zichzelf staand, apart van de singleplayermodus, en geeft de spelers toegang tot twaalf personages. Hier voegt BioWare na verloop van tijd meer personages aan toe. De ontwikkelaar zelf noemt deze multiplayermodus een 'actievolle dungeon-crawling co-op ervaring voor vier spelers'.

"De modus volgt het succes van de Mass Effect 3-multiplayermodus. Gevechten met hoog tempo die strategische samenwerking behoeven met tactische class gevechtsstijlen en een uitgebreid loot- en craftingsysteem", legt BioWare uit. Doordat single- en multiplayer niet met elkaar verbonden zijn, kunnen spelers in multiplayer van alles leren over de classes. Kennis kunnen zij meenemen naar de singleplayer, maar items niet.

Er zijn geen multiplayer-only prestaties, maar wel in-game aankopen in multiplayer, wat ook met in-game valuta kan. "Alles is verkrijgbaar met goud en munten. Spelers kunnen gebruik maken van premium valuta, maar dat is niet nodig." Daarnaast geeft BioWare aan dat er een Inquisition HQ-app is, maar hier is nog weinig over bekend.