Dragon Age II van Steam gehaald | Gamer.nl

Dragon Age II van Steam gehaald | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het verdwijnen van Dragon Age II uit de Steam-winkel valt samen met de release van de downloadbare uitbreiding Legacy voor het spel. Waarom de game van Steam is gehaald, is niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk houdt dit verband met het conflict tu en uitgever Electronic Arts en Valve, waarover de twee partijen momenteel in onderhandeling zijn.

EA wil het vrijgeven van nieuwe content of patches voor het spel in eigen hand houden, via zijn eigen systeem, terwijl Valve verplicht stelt dat dit via Steam verloopt. Als gevolg daarvan besloot EA eeder al Crysis 2 niet langer via Steam aan te bieden. Zowel Crysis 2 als Dragon Age II zijn nog wel via andere distributiepartners verkrijgbaar, die geen eigen systeem voor updates hanteren. Ook kunnen de games gedownload worden op EA's eigen platform, Origin.

Legacy

Het Legacy-pakket voegt onder meer een aantal nieuwe locaties toe aan Dragon Age II en is vanaf ieder moment in het spel op te starten. Spelers bezoeken onder andere een gevangenis gemaakt door de Grey Wardens. Legacy is vanaf deze week verkrijgbaar voor 800 BioWare-punten op PC, 800 Microsoft-punten op Xbox 360 en 9,99 dollar op PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou