Nieuws
Dragon Age

'Dragon Age 4 komt alleen op nieuwe consoles en pc uit'

Versie voor PS4 en Xbox One zou niet op de planning staan

Geschreven door Michel Musters op
Dragon Age 4 zou alleen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc uitkomen.

Dat claimt VentureBeat-journalist Jeff Grubb in een nieuw artikel. Volgens hem komen er geen versies van de game uit op PlayStation 4 en Xbox One, in tegenstelling tot veel andere games die nu en in de nabije toekomst uitkomen.

Grubb laat weten dat hij dit niet alleen concludeert uit informatie op het LinkedIn-profiel van een lead player designer, maar dat hij ook van bronnen heeft vernomen dat dit het geval is.

Uitgever Electronic Arts geeft de meeste nieuwe games nog wel uit op zowel de vorige als de huidige generatie consoles, waaronder het aankomende Battlefield 2042. Volgens Grubb komt dit omdat hoe langer de nieuwe consoles uit zijn, hoe meer problemen het oplevert om de oude consoles te ondersteunen in verband met de tragere CPU's en GPU's. 

Ook verwacht hij dat de PlayStation 5 en Xbox Series X en S een aanzienlijke hoeveelheid eigenaren hebben wanneer Dragon Age 4 uitkomt. Wanneer dat precies is, is niet bekend. Deze zomer meldde Grubb nog te hebben gehoord dat de game ergens in 2023 uitkomt.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Smurfs: Mission Vileaf komt later uit op consoles Rainbow Six Siege-caster en -prospeler Michael Stockley overleden
3

Reacties op: 'Dragon Age 4 komt alleen op nieuwe consoles en pc uit'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • jaquesparblue

  • 15 oktober 2021 14:06
  Niet zo gek, na 3 jaar in de nieuwe generatie mag dat ook wel. Met een beetje geluk komt ie ook op xCloud en kan ie alsnog op de One gespeeld worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quirinius

  • 15 oktober 2021 14:48
  Ik hoop dat hij met dat 'aanzienlijk aantal eigenaren' ook bedoelt dat er tegen 2023 wel eens een eind zal komen aan de leveringsproblemen. Ik zou graag Final Fantasy XVI bij launch spelen, maar heb nog altijd geen idee waar ik een PS5 vandaan moet halen zonder meer te moeten betalen dan de adviesprijs, iets wat ik echt niet ga doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 15 oktober 2021 16:10
  @Quirinius Snap wat je bedoelt, houd zelf nu een tijdje die voorraad in de gaten met actief die tracker aan, maar zelfs dan grijp ik nog naast, terwijl ik de ene na de andere op markplaats terug vind.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.