"Dragon Age: Origins en Dragon Age 2 zijn beide gemaakt met BioWare's eigen Eclipse-engine en die begon een beetje te kreunen en steunen toen Dragon Age 2 verscheen", aldus Thompson. "Inquisition draait op de Frostbite 2-engine en het is een verbazingwekkend krachtige engine."

Volgens Thompson zullen gamers versteld staan van de graphics van Dragon Age 3. "De ontwerpers van Dragon Age waren altijd een beetje teleurgesteld over hoe hun werk tot leven kwam in het uiteindelijke product, maar met Frostbite hebben ze ongelooflijke dingen gedaan. (...) Ik denk dat wanneer we screenshots uit gaan geven, mensen niet teleurgesteld zullen zijn."

'Release in 2014'

De Frostbite 2-engine wordt gebruikt in games als Battlefield 3 en Medal of Honor: Warfighter. De engine moet geschikt zijn voor zowel PC-games en consoles voor de huidige en volgende generatie. Waarschijnlijk behoort Dragon Age 3 tot die laatste categorie. Volgens een level designer van EA Shanghai komt de game pas in 2014, voor de next-gen consoles. BioWare zou er de tijd voor nemen vanwege de kritiek op Dragon Age 2.