Tot dusverre waren er van No One Lives Forever 2 enkel wat screenshots vrijgegeven, maar nu is er ook wat informatie over de gameplay van dit spel bekend gemaakt. ToTheGame komt met een lijstje features van wat je in deze game zoals zal kunnen vinden.

Ook dit keer is de H.A.R.M. weer van de partij en willen ze de wereld overnemen, met Cate Archer als obstakel. Maar dit keer is de H.A.R.M. niet de enige tegenstander, want ook de Soviet Unie werkt een beetje tegen, ze willen namelijk een Derde Wereld Oorlog ontketenen. Genoeg voer dus voor een lang avontuur. Maar wat gaat er op gameplay gebied allemaal gebeuren?Meer nadruk op stealth maakt het makkelijker om ongezien langs een tegenstander te komen, maar ook makkelijker om weer weg te komen als je ontdekt bent. Spelers zullen nu om hoekjes kunnen leunen, verdwijnen in verstopplekken waar ze veilig zitten voor de tegenstanders, en tegenstanders afschudden door ze te slim af te zijn.

Verscheidenheid in locaties, van Japan tot een Soviet militaire installatie in de Siberische toendra tot de exotische straten van India.

Rijke interactieve omgeving die zowel in je voor als nadeel kan werken. Gooi een fles omver en de tegenstanders zullen naar je zoeken. Draai een lamp uit de fitting om donkere verstopplekken te creeƫren. Laat een deur open staan en de wachters zullen achterdochtig worden en beslissen het gebied te doorzoeken op indringers.

Geavanceerde AI laat toe allerdaagse dingen te herkennen in een hedendaagse wereld.. Elke handlanger heeft een uniek doel, zoals het uitladen van een vrachtauto, maar hun persoonlijke behoeften kunnen getriggerd worden door objecten in de omgeving, waardoor ze bijvoorbeeld een kopje koffie gaan drinken of een dutje gaan doen in hun favoriete stoel.

Overkom obstakels en vijanden met een arsenaal aan toffe wapens en gadgets. Dood tegenstanders zonder al teveel geluid met Japanse werpsterren en de Vindicator Model 6 kruisboog. Ontcijfer gecodeerde berichten met de HR-4 Ladies’ Compact Code Breaker. Neem beschuldigende foto's met een pocket size lipstick spy camera in Tulpenkleur, Cate’s favouriete kleur.

Opmerkelijk slimme handlangers zorgen voor een aardige uitdaging. Vecht tegen Ninja's, Indische huurmoordenaars, en Soviets met machinegeweren.

Klinkt allemaal zeer veelbelovend! Het is nog eventjes wachten, maar ik kijk alvast met veel plezier uit naar deze hopelijk nieuwe topper van Monolith!