Enigmah, de nieuwste MODchip voor Xbox zorgt voor veel oproer binnen de consolemarkt. Met dit stukje hardware is het namelijk mogelijk om ongesigneerde software te draaien op de Xbox.

Niet enkel zijn hiermee dus gekopieerde DVD's te spelen, maar claimt The Inquirer dat je met deze chip ook het Linux OS kan draaien op de console. Aangezien de Xbox uit redelijk gangbare PC-hardware bestaat zou het Linux-makers niet zoveel problemen op moeten leveren het OS aan te passen zodat het draait op de box.The Xbox uses a Pentium III chip and Nvidia graphics, but Enigmah's invention, which we reported here last week, allows unsigned code to run on the console.

Microsoft appears unable to take steps to stop such chip mods being made available for the Xbox, much as Sony has failed to prevent similar modifications being made available for its PlayStation family.Of toekomstige bios-upgrades voor de Xbox de werking van deze chipset ongedaan kunnen maken is niet bekend. Het lijkt in ieder geval wel goed mogelijk dat de laatste rechtzaak hier alsnog niet over is gevoerd.

Met dank aan Nanotesla voor het melden van dit nieuws.