Draagvlak voor internationale game-opleiding in Breda | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Onlangs lieten de gemeente Breda en spelontwikkelaar Playlogic onderzoeken of er in Nederland draagvlak is voor een internationale gamesopleiding. Het resultaat van dit onderzoek, uitgevoerd door de NHTV Internationale Hogeschool Breda, is positief. Een vervolgonderzoek zal moeten gaan uitwijzen of er daadwerkelijk een game-opleiding gerealiseerd kan worden.

Het onderzoek werd verricht omdat er in Nederland niet genoeg vakkundige mensen rond lopen die games kunnen ontwikkelen. Playlogic heeft daarom momenteel veel mensen in dienst uit andere landen als Frankrijk, België en Engeland. De gamesopleiding zou de aspecten creativiteit, techniek en marketing moeten gaan behandelen. Er is ook goede samenwerking nodig tu en de game-opleiding en de industrie, voor zowel stage-plaatsen als docenten.

De gemeente Breda ziet de creatieve industrie een groeisector voor de stad. Zo besloot men onlangs al een campus te realiseren voor creatieve industrie en technologie, TripleO genaamd. Door de sterke groei in de gamesindustrie zou een game-opleiding daar prima bij pa en.

Dus mocht je nu nog op de middelbare school zitten en het ontwikkelen van games wel zien zitten, dan heeft Breda binnenkort mi chien een leuke vervolgopleiding voor je in petto.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou