De meeste gamers zullen na het lezen van dit nieuwsbericht wellicht iets hebben van 'duh' en 'dat wist ik zo ook al wel', maar toch kan het een interessante discussie opleveren.

Dr. Jason Braithwaite van de universiteit in Birmingham meent dat de reclame waarin Nicole Kidman met een Nintendo DS meldt dat ze "met Brain Training haar hersenen jong laat voelen" wel eens een hoop onzin zou kunnen zijn. Braithwaite: "Er is geen bewijs waaruit we kunnen afleiden dat het gebruiken van deze apparaten enige vooruitgang in de hersenen kan veroorzaken. Het beoefenen van elke taak zorgt natuurlijk wel voor verbetering in desbetreffende taak."

Wat deze opmerking van dr. Braithwaite zo interessant maakt, is dat wij als gamers er eigenlijk nooit stil bij staan hoe weinig de niet gamende consument van onze hobby af weet. Die kan de Brain Train-reclame zien en er werkelijk van overtuigd zijn een game te kopen waarmee zijn of haar hersenen getraind worden. Je kan je dus afvragen of de reclame voor Brain Training misleidend is.