Tijdens een interview met Xbox.com liet Saito weten dat het ontwikkelteam van Nier direct na de release van de game in Japan al is begonnen aan het produceren van downloadbare content. Het is nog niet duidelijk wat de content toevoegt aan de game. Wel geeft Saito wat extra informatie over de game zelf in het interview.

Drakengard

Zo bestaat er een raakvlak tussen Nier en een game die ontwikkelstudio Cavia eerder heeft uitgebracht, namelijk Drakengard. Laatstgenoemde heeft meerdere manieren waarop de game kan eindigen en in één specifiek einde is de Tokyo Tower te zien. Nier speelt zich af in een toekomstige versie van de wereld binnen de Tokyo Tower.

Wapens met een verhaal

Ook meldt Saito dat ieder wapen in de game een eigen verhaal heeft. Deze verhalen worden verteld in tijdschriften die door de speler gevonden kunnen worden in de gamewereld. Tenslotte laat de ontwikkelaar van Nier weten dat de vertaling voor de Westerse versies tegelijkertijd met de ontwikkeling van de Japanse versie werd gedaan. Dit veroorzaakte af en toe wat problemen, omdat bij verandering van de Japanse tekst ook meteen de andere tekst moest worden aangepast.