Urban Terror moet vandaag om 9 uur 's avonds GMT uitgebracht worden, wat dus gelijk staat aan 10 uur 's avonds voor ons. UT voor Q3 () is een soort van Counter-Strike alleen dan veel meer actie gericht. Dus wel realistische wapens en omgevingen, oog voor detail en dat soort dingen, maar wel veel sneller. Eigenlijk is het een vervolg op ActionQuake. Het doel van de makers was/is om een mod te creeeren die realistisch is, zolang dat niet ten koste van de speelbaarheid gaat. Gamez.nl heeft één van de teamleden van de makers geinterviewed:Hoe onderscheidt Urban Terror zich van de andere Quake 3-mods?

The Riddler: Vooral door nieuwe, leuke features die nog niet eerder vertoond zijn in andere mods. Zo komt er bijvoorbeeld een klim-optie in. Dit betekent dat je - als je tegen een blok of muur springt - jezelf omhoog trekt. Ideaal voor verre en hoge jumps. Natuurlijk is geprobeerd de mod zo realistisch mogelijk te maken, maar dit mocht nooit ten koste gaan van de gameplay. Volgens ons zijn mods zoals Counter-Strike te saai, doordat bijvoorbeeld de snelheid van het rennen te realistisch is. Het succes van Action Quake 2 was voornamelijk te danken aan de goede en snelle gameplay. Dit wilden wij graag in stand houden en dat is dan ook gebeurd.

Kun je iets vertellen over de wapens in de mod? The Riddler: Voor het gemak zal ik enkele wapens vergelijken met die uit Action Quake. De H&K PSG-1 is bijvoorbeeld te vergelijken met de Sniper Rifle, de H&K G-36 is een soort van M4, de H&K UMP 45 is een soort MP5. Verder lanceert de H&K 69 granaten, lijkt de SPAC 12 op de M3 Shotgun en is de Beretta 92 FS een vast pistool.Een aantal maps zijn wel al te vinden op de Officiele homepage van Silicon Ice (makers).