Double Fine wordt regelmatig benaderd voor gameverfilmingen

Double Fine wordt regelmatig benaderd voor gameverfilmingen

Ontwikkelaar Double Fine zou regelmatig worden benaderd voor gameverfilmingen, maar daar tot nu toe geen interesse in hebben.

Dat meldt studiohoofd Tim Schafer in een gesprek met IGN. Volgens hem krijgen ze regelmatig de vraag of een van hun games verfilmd kan worden, maar tot dusver heeft het bedrijf al die aanbiedingen afgeslagen.

"We worden vaak benaderd door mensen die vragen: 'Hey, kunnen we hier een film van maken?' Ik zie het alleen maar als afleiding. Ik denk dat ik gewoon veel om games geef: die wil ik maken en die vind ik interessant." Een bijkomend voordeel volgens Schafer: "Ik heb veel gratis lunches van Hollywood gehad."

Schafer geeft toe dat de Psychonauts-reeks wel potentie heeft om in een andere mediavorm gegoten te worden. Maar toch: "Games zijn cooler dan films en tv, dus het heeft eigenlijk al gepiekt."

Eerder gaf Duncan Jones, de regisseur van Warcraft en Moon, aan graag een verfilming te willen maken van Full Throttle, de klassieke adventuregame van Schafer. De studiobaas vermoedt dat dit uiteindelijk niet gaat gebeuren. "Het zou leuk zijn om met Duncan samen te werken, maar weetje, LA en Hollywood zijn een grote maalstroom aan lunches."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wie? Nooit van gehoord. Beetje non nieuws dit.

0
test

@GoofyZ3 Dan ben je of te jong of heb je onder een steen geleefd

0
test

@GoofyZ3 Ga je schamen, echt. Wat doe je op een game-website als je Double Fine geen eens kent.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Full Throttle of Monkey Island zou ik wel graag een verfilming van willen zien maar dan wel in CGI zoals Final Fantasy of zo iets dergelijks

0

@Ryme Volgens mij zijn de rechten van Monkey Island niet eens meer van Double Fine

0
test

@Ziminar Dat zijn ze voor zover ik weet ook nooit geweest. De rechten van Monkey Island, Full Throttle en Grim Fandango lagen bij LucasArts en die zijn een tijd terug als onderdeel van LucasFilm gekocht door Disney. Mocht er dus ooit een verfilming van deze games komen dan zal het in ieder geval iets uit de stal van Disney zijn (met hopelijk ook een bijpassende kwaliteitscontrole en budget).

0
test

@Ziminar De rechten van Monkey Island en Full Throttle zijn ook nooit van Double Fine geweest maar Tim Schafer is wel bekend geworden als ontwikkelaar van Monkey Island, Full Throttle, Day Of The Tentacle toen hij nog bij Lucasfilm Games werkte

0

Aanbevolen voor jou