Al het ingezamelde geld wordt volgens Double Fine ingezet om de game en documentaire beter te maken. "Extra geld betekent dat het spel kan verschijnen op meerdere platformen, naar meerdere talen kan worden overgezet, meer muziek en stemmen kan krijgen, een originele soundtrack voor de documentaire, en meer", staat op de projectpagina.

De initiatiefnemers hadden als doel gesteld om voor 13 maart vierhonderdduizend dollar op te halen, dat bedrag werd binnen acht uur behaald en inmiddels is het bedrag dus tweeënhalf keer zo hoog. Driehonderdduizend dollar zou worden gebruikt voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de game, honderdduizend voor het maken van een uitgebreide documentaire van die ontwikkeling.

Double Fine Adventure

Het project, dat momenteel bekendstaat onder de naam Double Fine Adventure, wordt geleid door Tim Schafer en Ron Gilbert. Het duo maakte naam binnen het point-and-click-genre met games als Maniac Mansion, Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle en Grim Fandango. Mensen die een geldbedrag hebben ingelegd voor het project, worden betrokken bij het proces en mogen meedenken. Gisteren werd bekend dat verschillende game-ontwikkelaars een bedrag hebben ingelegd voor het project, waaronder Duke Nukem-maker George Broussard en Markus Persson, de man achter Minecraft.