Double Fine Adventure haalt 3 miljoen op | Gamer.nl

Double Fine Adventure haalt 3 miljoen op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In totaal hebben tot nu toe ruim 80.000 mensen geld gedoneerd voor het project van Schafer en Gilbert. Geldschieters ontvangen voor een donatie van minimaal 15 dollar de game voor een willekeurig platform. Dit bedrag geeft ook toegang tot een gesloten bèta van het spel op Steam, voorafgaand aan de release. Enkele donateurs die een bedrag van 10.000 dollar gaven, mogen uit eten met Schafer en Gilbert en krijgen daarnaast een rondleiding door de studio van Double Fine. 

Double Fine Adventure zou aanvankelijk 400.000 dollar op moeten leveren om door Schafer en Gilbert gemaakt te kunnen worden. De actie via Kickstarter bleek echter dusdanig succesvol dat na een dag een totaal van miljoen dollar was bereikt, waarna Schafer besloot de game niet alleen voor PC maar ook voor Linux, Android en iOS te ontwikkelen. Naast de game wordt er ook een documentaire gemaakt over de ontwikkeling van het spel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou