Double Fine Adventure haalt 2 miljoen dollar op | Gamer.nl

Double Fine Adventure haalt 2 miljoen dollar op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In totaal hebben meer dan zestigduizend mensen een donatie gedaan om de game te laten ontwikkelen. Het is tot 13 maart mogelijk om een bedrag naar keuze in te leggen. Het geld dat nog binnenkomt, wordt geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van de game, zo liet Schafer eerder weten. Dankzij de extra inkomsten komt de game niet alleen naar PC, maar ook naar Linux, Mac, iOS en Android.

Gilbert en Schafer hoopten binnen ruim een maand 400 duizend dollar voor hun project op te halen, dit bedrag werd binnen 8 uur behaald toen de projectpagina op 8 februari online ging. Binnen 24 uur had het tweetal een miljoen dollar.

Het ontwikkelaarsduo wil een nieuwe point-and-click-adventure maken. Als de makers van games als The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle en Grim Fandango wordt het tweetal gezien als grondleggers binnen het genre. Schafer en Gilbert wilden het project laten crowdfunden, omdat uitgevers niet meer in het adventure-genre willen stappen, aangezien er nauwelijks nog geld mee verdiend wordt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou