Double Fine Adventure grootste Kickstarter-project ooit | Gamer.nl

Double Fine Adventure grootste Kickstarter-project ooit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In totaal heeft Double Fine Adventure 3,3 miljoen dollar opgehaald, een bedrag dat verzameld is door meer dan 87.000 donateurs. 71 procent hiervan deed voor de eerste keer een donatie op Kickstarter. Deze groep heeft inmiddels ook voor 875.000 dollar aan 1200 andere projecten geld gegeven.

In de maand voordat Double Fine zijn actie in het leven riep, werden er gemiddeld 629 donaties per week gedaan aan gameprojecten. In de zes weken erna, liep dit aantal op tot gemiddeld 9755 donaties per week, exclusief die aan Double Fine's game zelf.

Ook de totale bedragen die gedoneerd werden aan spellen, liepen op. De eerste twee jaar dat Kickstarter bestond, werd in deze categorie ruim 1,7 miljoen dollar opgehaald. Zes weken na de actie van Double Fine werd er in vergelijking meer dan zes miljoen dollar gedoneerd. Hierbij is wel het bedrag dat Double Fine zelf ophaalde, inbegrepen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou