Dota 2-toernooi The International begint 3 augustus | Gamer.nl

Dota 2-toernooi The International begint 3 augustus | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het toernooi duurt dus zes dagen, twee dagen langer dan vorig jaar. Net als bij het vorige kampioenschap zullen zestien teams het tegen elkaar opnemen in Dota 2, een multiplayer online battle arena (moba). Valve meldt dat het kort na 1 mei uitnodigingen aan zestien teams zal versturen.

Het bedrijf heeft alleen de data onthuld en nog niet aangegeven hoe groot de prijzenpot is, het is ook nog niet bekend in welk gebouw The International gehouden wordt en hoeveel kaarten er beschikbaar komen. Vorig jaar vond het toernooi plaats in de Key Arena in Seattle.

Het is de vijfde keer dat Valve het toernooi zelf organiseert. De aankondiging van de toernooidata is eerder dan anders, Valve zegt geïntere eerden genoeg tijd te willen geven om de data vast vrij te maken. Het toernooi is waarschijnlijk ook te volgen via een live stream, zoals vorig jaar het geval was. Meer informatie volgt te zijner tijd op de officiële Dota 2-blog.

Bij The International 2014 won het Chinese team NewBee en ging naar huis met vijf miljoen dollar. De totale prijzenpot bedroeg het dubbele. Valve organiseerde in november ook voor het eerst een Counter Strike: Global Offensive-toernooi met een prijzenpot van 250.000 dollar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou