Dota 2-documentaire Free to Play staat nu op Netflix

Dota 2-documentaire Free to Play staat nu op Netflix

De Dota 2-documentaire Free to Play is vanaf nu op Netflix te zien.

De uur durende documentaire werd in 2011 tijdens The International geschoten en staat al geruime tijd op het YouTube-kanaal van Valve. De plaatsing van de documentaire op Netflix kan er echter voor zorgen dat een nieuw publiek wordt aangesproken.

In Free to Play worden drie professionele gamers gevolgd terwijl ze strijden om een miljoen dollar in het eerste Dota 2 International-toernooi. Dota 2 is nog altijd een populaire game. Eerder deze maand werd het nieuwe personage Dawnbreaker uitgebracht.

Hieronder is de documentaire in zijn geheel te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik vind dit soort video`s moeilijk omdat het grotendeels promotiemateriaal is voor games zoals Dota. Ik ben zelf begonnen op de dag van launch van Dota 2 jaren terug en speel het nog steeds. Tegenwoordig speel ik het met vrienden en nog steeds is het een game die niet snel zal vervelen. De plus punten: Geestelijk uitdaging, lering omgaan met competitie in een semi sociale setting, probleem oplossend vermogen ontwikkelen qua strategie zowel als sociale interactie, omgaan met frustratie en tegenslag, naast plezier hebben met anderen. De negatieve punten: 1: De game is voor beginners en in het algemeen complex en vraagt dus om doorzettingsvermogen waarbij je de meesten veel tijd moeten investeren om de game door te krijgen wat bij een behoorlijke doelgroep kan leiden tot een sedimentaire levensstijl waarbij normaal fysiek sporten (indien mogelijk voor de persoon) veel beter is voor het lichaam. Die balans moet er blijven alleen is er bij veel gamers te weinig. 2: Daarnaast zie je dat de topgamers in dit soort games zeer competente mensen zijn met een hoge intelligentie. Een te groot deel van de jongeren met grote potentie zullen school liever negeren dan een game wat een groot probleem is. Ondanks dat er geld kan verdiend worden met deze vorm van entertainment en er ook plezier word beleefd door de fans die ernaar kijken kan niet iedereen met een hoog intelligentie niveau progamer worden wat een probleem is/zou zijn voor onze maatschappij. In deze documentaire zit ook een stukje waarin dat duidelijk naar voren komt dat de ouders van een progamer willen dat hij zijn school afmaakt en de progamer eigenlijk liever games speelt (games zijn ook veel gemakkelijker en in principe gemaakt om ons beloningssysteem in de hersenen volop te triggeren) waarop de ouders uiteindelijk deze belangrijke vraag stellen: Wat wil je eigenlijk bereiken in je leven. Ik hoop dat de ouders het niet gaat om de cijfers van het kind zodat ze daar mee kunnen pochen, maar om de voldoening die iemand kan hebben door iets productiefs te doen voor zichzelf en anderen en hopen dat de persoon als deze volwassen is daar plezier uit kan halen. Ik kan hier nog een uitgebreider stuk over schrijven alleen denk dat de boodschap wel duidelijk is. 3: Je ziet dat sponsoren erbij instappen als er geld mee verdiend kan worden. Misbruik van managers, en ongeloofelijke hoge prestatiedruk op jongeren om te presteren zodat ze winnen en daarmee de verkoop van merchandise aan fans generen. Een hele slechte zaak. Dus ik ben tegen het promoten van dit soort games om een nieuw platform markt te doen groeien in deze sector. De negatieven zullen over tijd de positieven uitwegen tenzij er een goede balans kan worden behouden door de spelers zelf, alleen met status en geld in het vooruitzicht als hoofddoel voor vrij beinvloedbare jongeren weten we denk ik allemaal wel dat dit door de bocht genomen momenteel nog niet goed zal aflopen.

0
test

@004 Extreem veel tijd in een spel stoppen getuigt volgens mij niet van een hoge intelligentie. Eerder van een dwangmatige drang om alsmaar beter te worden. Waarom zou je nog oefenen als je al begrijpt hoe het werkt? Mensen willen veel te graag dingetjes kunnen, terwijl begrip veel belangrijker is dan het eindeloos aanboren van je basale vaardigheden.

0

@oropher Een hoge intelligentie leid niet per se tot goede beslissingen. Je opvoeding is belangrijk en als je niet een kant op gestuurd word zullen velen eerder gamen, boven zichzelf ontwikkelen kiezen omdat het meer beloningsstoffen in onze hersenen vrij maakt dan bijvoorbeeld leren, iig voor de meeste mensen. De meeste kinderen doen wat ze leuk vinden als ze geen besef hebben van hoe de volwassen wereld eruit ziet en vanuit hun ouders geen motivatie ontvangen om zichzelf te ontwikkelen om klaar te zijn als ze 18 worden. Intelligentie kun je meer zien als snel vraagstukken oplossen. In theorie kunnen de meeste mensen heel veel oplossen als je ze genoeg tijd geeft. Er zijn een stuk minder die het in een korte tijd kunnen, hoogbegaafden qua intellect. Vaak, omdat ze goed functionerende hersenen hebben zijn ze vaak ook vinger vlug, kunnen situaties goed inschatten en split second beslissingen maken. Belangrijk bij competitieve games. Alleen deze mensen die totaal zich op gamen richten zullen dus niet meer in andere vak gebieden terecht komen (of misschien met een lange omweg) waar ze hard nodig zijn.

0

Aanbevolen voor jou