Door camera betere band met huisdieren in Nintendogs 3DS | Gamer.nl

Door camera betere band met huisdieren in Nintendogs 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Naast het nieuws dat de spelers naast honden ook katten kunnen verzorgen, vertellen de makers dat communicatie een belangrijk onderdeel in hun nieuwe game wordt. De virtuele huisdieren zullen je tijdens het spelen dan ook aankijken en bestuderen. Zo zullen de honden bijvoorbeeld hun kop schuin houden, als de speler dat ook doet.

Bovendien willen de ontwerpers ervoor zorgen dat de huisdieren hun eigenaar kunnen herkennen. Hoewel ze nog niet met zekerheid kunnen zeggen of het ook in de uiteindelijke game zal komen, kwamen ze wel met een voorbeeld. Doordat het huisdier via de camera zijn eigenaar kan zien, kan hij vrolijk reageren als hij hem weer ziet. Geeft de speler daarna de 3DS aan een vriend, dan zou de hond kunnen gaan blaffen en angstig reageren, puur omdat hij deze speler nog niet herkent. Deze personen kunnen dan ook weer een band opbouwen. Op deze manier wil Nintendo de connectie tu en de gamer en hun virtuele huisdier nog verder vergroten.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou