Doom 3 is nog maar net uit in Europa of id heeft al weer nieuwe plannen op de agenda staan. Een daarvan is het uitbrengen van een demo, iets wat goed nieuws is voor diegenen die nog niet helemaal zeker zijn de zogehete engste horror-FPS allertijden. Verwacht deze demo dan ook ergens rond volgende week, welke ongeveer zo'n 2-3 uur aan gameplay zal bevatten. [...]And a demo of the game for skeptical gamers who demand hands-on time before spending $55 is "imminent". At the latest, said Hollenshead, it should be released next week, with two or three hours worth of gameplay.

The company is also working to secure a deal for a follow up to 2001's "Return to Castle Wolfenstein." In a recent television interview, Hollenshead inadvertently announced the sequel, but because of delays in signing a third party developer (id will not be making the game itself, but overseeing development of it) he is now a bit gunshy on the topic.

"It goes without saying that there will be a 'Return to Castle Wolfenstein 2' in the future," he said. "I mean, the first game sold over a million copies. The sequel is a matter of time and logistics." Verder is het zeker dat er een vervolg op Return to Castle Wolfenstein, de populaire alternatieve WW2 FPS, zal komen. Wie, wat en wanneer is nog niet bekend, maar dat de Doom 3 engine gebruikt zal worden is zeer waarschijnlijk.

Aan de Xbox-versie van Doom 3 wordt ook al druk aan gewerkt. Hoewel Activision graag een 2004 release ziet, zit het er volgens Vicarious Visions (de ontwikkelaar van de console-variant) niet in. Volgens Todd Hollenshead moet er nog heel wat aan de gameplay en de interface gesleuteld worden, wil deze speelbaar zijn op de Xbox. Hun doel is dan ook om de game net zo spannend en gebalanceerd te maken als de PC-versie, wat resulteert in nog heel wat werk. Of de 2004-release gehaald zal worden, is dan ook nog maar de vraag.

Tot slot, het lijkt er nu dan echt op dat de Doom movie werkelijkheid wordt. Het schieten van de film, waarvan de rechten al heel wat jaren van filmstudio zijn gewisseld en waar Universal nu de baas van is, zal rond de herfst van start gaan in Praag, Tsjechië. Het script is af en de pre-production is begonnen. Wie de hoofdrol zal spelen is nog niet bekend, maar enkelingen beweren dat The Rock wel eens de rol van space-marine zal spelen. Meer informatie over Doom 3, de plannen van id, de demo en andere zaken vind je hier.

Met dank aan MelvinB voor het melden van dit nieuws.