Doom Zero is een gratis add-on voor Doom en Doom 2

Doom Zero is een gratis add-on voor Doom en Doom 2

Om te vieren dat Doom 25 jaar bestaat, heeft Bethesda een gratis add-on uitgebracht voor Doom en Doom 2.

Dat laat Bethesda weten in een Tweet. Doom Zero kan worden beschouwd als een nieuw deel, maar is een feite een uitbreiding op de originele eerste twee delen. De game bevat namelijk precies dezelfde vormgeving als de eerste twee delen en moet dezelfde gevoelens oproepen bij de spelers.

Doom Zero introduceert maar liefst 32 nieuwe levels, nieuwe eindbazen, muziek en zelfs sprites. Verder voegt Doom Zero ook wat nieuwe ingrediënten toe aan het klassieke Doom-recept. Zo is er sprake van vertakkende paden en kunnen spelers zich wagen aan extreem moeilijke uitdagingen.

Spelers die met Doom Zero aan de slag willen gaan, hoeven er enkel voor te zorgen dat de meest recente versies van Doom en Doom 2 geïnstalleerd zijn. Zodra spelers één van deze games opstarten, verschijnt er vanzelf een optie om Doom Zero te lanceren.

Hieronder kun je een trailer van Doom Zero bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wie speelt dit nou, is toch niet om aan te zien, krijg al hoofdpijn van het filmpje zelf XD

0
test

@Paul_Power Dan ben je niet de doelgroep. Ik ben opgegroeid met Doom, Hexen, Hetic etc. Dit zijn cult games die een hoge emonionele waarde hebben voor mijn generatie. Ja, het filmpje is qua resolutie slecht maar dit is omdat ze het 'old school' willen showen. Je kan gewoon met mods de resolutie opkrikken naar 4K i.c.m. texture packs.

0
test

@incarnatus Dat dus :) ben blij dat ik het begin van FPS heb meegemaakt, heel mooi was die tijd :d

0
test

@Paul_Power Dat krijg ik van Minecraft. Wij speelden Doom 1 al begin jaren negentig (via een 75k modem).

0

@Turambar 75K modem? 56K bedoel je denk ik ?

0

@Paul_Power Als ik een toevoeging mag doen. Er zijn 2 mods voor doom 1, 2 etc. De mods heten "Brutal Doom" en "Project Brutality". Het zijn beiden mods die de standaard versies gigantisch veranderen en verbeteren. Een soort van Doom on steroids. Ook kan je de resolutie en graphics en zoveel meer aanpassen. Met deze mods is Doom in 2020 (ze zijn sinds de release van Doom in ontwikkeling en worden nog steeds ontwikkeld door fans) nog een gigantisch toffe game voor nostalgie liefhebbers of nieuwkomers als je van shooters houd, kijk op zijn minst een filmpje van de mods! En als kers op de taart, als je wat extra energie over hebt kun je een mod draaiend krijgen zodat je alle eerdere Doom games in VR kunt draaien, het is een van de leukste games die ik op VR gespeeld hebt tot zover. "Brutal Doom kan ook in VR gespeeld worden met een extra mod waarbij je 3d wapens vast hebt. Helaas is er nog geen mod voor "Project Brutality" draait wel in VR maar zou ik nu nog afraden. Er staan online video`s over hoe deze mods werkende te krijgen en het is allemaal helemaal gratis!.

0
test

@Paul_Power uh... Ik.. Zowel op de playstation als pc als telefoon 🤔 zowel Vanilla als met mods.

0
test

@Paul_Power er zijn zat mensen die dit nog willen spelen. Sommige games zijn tijdloos en gaan heel goed met de tijd mee. Doom is daar er 1 van. En Waarom denk je dat veel indie games een jaren 80 en 90 style hebben is een hele grote doel groep dus voor.

0

Doom heeft legio mods. Deze mod is vorig jaar al gratis uitgebracht door de maker, Christopher Golden, destijds ter gelegenheid van Doom's 25 jarige bestaan (1993). Beetje sneu dat Bethesda nu de credits krijgt. Is hun rerelease standaard niet compatibel met community content dan?

0

Aanbevolen voor jou