Romero vroeg om informatie over de Apple-game Karateka. Deze game was volgens hem helemaal geweldig. "Je hebt een geweldige prestatie neergezet, die denk ik een voorbeeld is voor de toekomstige Apple-games. De technologie voor deze graphics is al bij Apple, het had alleen een programmeur zoals jij nodig om het te benutten", aldus Romero in de brief aan Mechner.

Hij vervolgt met de vraag hoe Mechner de scrollende-achtergrond in Karateka heeft gemaakt en geeft aan dat hij deze manier ook graag zou willen gebruiken. Romero bood in de brief ook zijn eigen game, the The Pyramids of Egypt, aan voor Mechner om uit te geven binnen zijn bedrijf Bröderbund. "Vraag ernaar en hij is van jou. Ik probeer de game momenteel te verkopen aan iedereen."

Game Developers Conference

Zowel John Romero als Jordan Mechner werken momenteel aan social games voor bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast staan de twee volgende week woensdag samen op het podium tijdens de Game Developers Conference in San Fransisco. Ze geven hier samen met onder andere Minecraft-bedenker Notch Perrson, Epic Games-baas Tim Sweeney en Canabalt-maker Adam Saltman toelichting over de terugkeer van de garageontwikkelaar.