Er is weer wat nieuws te melden omtrent de Doom film, waar Warner Brothers een tijdje terug een optie op nam. Niet Warner Brothers maar Universal Pictures gaat namelijk de film gebaseerd op deze populaire gamereeks produceren. Wel blijven producers Lorenzo di Bonaventura en John Wells aan het project verbonden en de regie zal in handen zijn van debutant Enda McCallion.

Het script van de film is aan de hand van Dave Callaham en laat zich sterk inspireren op het plot van Doom 3. De film zal zich afspelen in een ruimtestation op mars waar men geheime experimenten uitvoert. Er gaat echter iets mis en op onverklaarbare wijze nemen demonen het ruimtestation over.

In het artikel over de film, dat hier te lezen is, wordt tevens een releasedatum voor de game genoemd: 15 juli. Dit is iets later dan het vrij onwaarschijnlijke 18 juni dat onlangs aan het licht kwam. Wat betreft duidelijkheid over de releasedatum van de langverwachte First Person Shooter wacht je dan ook beter op een officiële aankondiging van Activision of id Software.

Met dank aan evilbluekoala voor het melden van dit nieuws.