Doom-bedenker Romero werkt aan 'MMO-achtige' shooter | Gamer.nl

Doom-bedenker Romero werkt aan 'MMO-achtige' shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ja, ik werk zeker aan een schietspel", zegt Romero. "Ik wil niet praten over de details, maar ik weet al wat het is. Ik heb het [spel] al min of meer ontworpen en het is behoorlijk cool (...). Ik heb het ontwerp nog nergens anders gezien." De spellenmaker, die tegenwoordig actief is als hoofd van social gamestudio Loot Drop, vertelt verder dat het personage in het spel constant groeit en beter wordt. "Het is iets wat gamers tegenwoordig verwachten."

Hoewel Romero niet over specifieke details wil vertellen totdat het spel klaar is om verscheept te worden, laat hij wel los dat de game als een schietspel voelt, maar de situaties, het verhaal en het beloningsy teem allemaal uniek zijn. Ook zegt hij dat het geen old-school schietspel wordt, maar waarschijnlijk sneller is dan de meeste games die op het moment uit zijn. Of de shooter in productie is bij Loot Drop of een andere studio, is niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou