Uitgever Activision heeft vandaag haar financiële overzicht vrijgegeven van het derde kwartaal van fiscaal 2005, dat op 31 december 2004 ten einde liep. In dat kwartaal heeft Activision en omzet geboekt van $680.1 miljoen, maar liefst 34% meer dan in hezelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Met name Tony Hawk's Underground 2, Call Of Duty: Finest Hour en Spider-Man 2 waren verantwoordelijk voor deze voor aandeelhouders mooie cijfertjes.

Zoals wel vaker is er in zo'n financieel overzicht ook voor ons gamers enig nieuws te bespeuren. In het geval van Activision worden we hier echter niet echt vrolijk van. De uitgever kondigt namelijk aan dat men haar enige twee noemenswaardige titels die men nog voor fiscaal 2005 in de planning had, naar het eerste kwartaal van 2006 (1 april - 30 juni) verschoven heeft. Het betreft hier Doom 3 voor de Xbox en de aanvulling Doom 3: Resurrection of Evil voor de PC. Waarschijnlijk had men de boekhoudig voor fiscall 2005 rond, waardoor men deze twee titels de financiën voor het volgende fiscale jaar zeker hoopt te stellen.

Wat ons nog rest van Activision in fiscaal 2005, dat op 31 maart afloopt, is aan de povere kant. Men brengt nog twee titels naar de PSP, namelijk Spider-Man 2 en Tony Hawk's Underground, en daarmee is de kous af. Of je moet warm lopen voor de budget-editie van Shrek 2. Op zeker spelen lijkt bij Activision de afgelopen jaren, nog sterker dan bij de concurrentie, de winnende strategie te zijn.