Na enige speculatie is de kogel eindelijk door de kerk; de systeemeisen voor Doom 3 zijn bekend. In een artikel geschreven door de Houston Chronicle bevestigde Todd Hollenshead, big chief in command, dat je minstens een op 1,5Ghz presterende Intel Pentium 4 of een AMD Athlon 1500 nodig moet hebben, wil je de game kunnen draaien.

Daarnaast moet er minimaal 384MB geheugen aanwezig zijn en 2GB ruimte vrij op de harde schijf. Wat de mooie beelden en de frames per second betreft, vanaf een nVidia GeForce 3 of een Ati Radeon 8500 loopt het allemaal prima, maar beter is het om een kaart met hogere specificaties te nemen.

Uiteindelijk valt de 'schade' dus allemaal nog wel mee en zullen er geen enorme grote veranderingen bij de computers van huishoudens overal te wereld plaats vinden, tenzij je uiteraard nog in het Doom 2 tijdperk leeft.Todd Hollenshead, id's chief executive, said Doom 3 will require:

• A 1.5-gigahertz Intel Pentium 4 chip or AMD Athlon 1500.

• 384 megabytes of memory.

• Two gigabytes of hard drive space.

• An nVidia GeForce 3 graphics card or better; or an ATI Technologies 8500 or better Overigens, voor iedereen die het nog niet wist, volgens deze bron zal Doom 3 uitgebracht worden op 3 Cd's. Een DVD-versie is out of the question, helaas.

Met dank aan Ninj3r voor het melden van dit nieuws.