Dat Doom III tot de nodige verbeelding spreekt blijkt wel uit het feit dat de gelekte Doom III alpha het gesprek van de dag is. Zelfs een bedrijf als id software blijkt toch ergens een connectie te hebben die het niet zo nauw heeft genomen met de regeltjes. Om conspiracy theorieen te voorkomen heeft mister id himself, John Carmack, gereageerd op het lekken van de Doom III alpha. Volgens Carmack is dit niet met opzet gebeurd en zal het gevolgen hebben voor de samenwerking met andere bedrijven.No, this was not leaked on purpose.

Yes, we are upset about it, and it will have some impact on how we deal with some companies in the future, but nothing drastic is going to change in terms of what support is going to be available.

Making any judgements from a snapshot intended for a non-interactive demo is ill advised.

John Carmack

Na de release van de Unreal 2 alpha zou je toch verwachten dat bedrijven hun regeltjes zouden hebben aangescherpt, maar helaas blijkt het tegendeel.

[UPDATE] Het gerucht gaat nu dat een medewerker van videokaartenfabrikant ATI de Doom 3 demo uit heeft laten lekken. De ID medewerker 'Christian Antkow' heeft verklaard dat ATI bij de gamedeveloper definitief op de shitlist staat en dat verdere samenwerking voorlopig van de baan is. Het officiele woord van de grote man achter Doom 3 'John Carmack' is nog niet gehoord over deze beschuldiging.