Donkey Kong-games zijn in totaal 65 miljoen keer verkocht

Donkey Kong-games zijn in totaal 65 miljoen keer verkocht

Er zijn inmiddels 65 miljoen exemplaren van games in de Donkey Kong-reeks verkocht.

Dat maakte Nintendo gisteren bekend toen het bedrijf aankondigde dat het Super Nintendo World-pretpark wordt uitgebreid met een Donkey Kong-gedeelte.

De Donkey Kong-reeks ontstond in de jaren 80 als arcadegame, waarna het spel ook naar consoles kwam. In de jaren 90 maakte de mascotte - die qua populariteit was ingehaald door Super Mario - een comeback in het door Rare ontwikkelde Donkey Kong Country en diens vervolgen. 

Nintendo experimenteerde vervolgens met de IP - onder andere via Donkey Konga en Donkey Kong: Jungle Beat, die beiden met een set plastic trommels bestuurd werden. Vervolgens ontwikkelde Retro Studios de Wii-game Donkey Kong Country Returns en de Wii U- en Switch-game Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Nintendo zelf aan een nieuwe Donkey Kong-game werkt. De aankondiging van een Donkey Kong-gedeelte in het Super Nintendo World-pretpark zou daarbij een goede reden zijn voor Nintendo om een nieuwe game in de franchise uit te brengen. Vooralsnog is dit echter niet officieel aangekondigd.

Media has no description

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De SNES en N64 games waren briljant.

0
test

@tmvde DK64 was wel echt een technisch ramp. Zoveel clips en glitches dat was niet normaal. Dat het nog steeds een geweldig spel is om te doen vind ik wel geniaal. Of het nou een 3D of 2D DK wordt maakt mij niet zoveel uit, vond ze allemaal enorm vermakelijk en zelfs uitdagend. Al ben ik bang dat ze willen kiezen voor een DK64 remake / reboot.

0
test

Nice, ik heb enkel de N64 en GameCube games niet gespeeld. Die trokken me njet. 3D Donkey Kong nam wat van de charme van de SNES games weg zoals langzaam gaan sneeuwen en langzaam ondergaande zon. Of dat gevoel had ik in ieder geval. Wel goed dat de games goed verkocht werden. Ik hoop dat het geen 3D reboot wordt, hoewel dat goed uitgevoerd op zich wel leuk kan zijn, Maar ik ben gek op de 2D actie die retro studios bracht. Lekker over de top. Maar een reboot van de originele trilogie ( die een tikje serieuzer was en minder over de top kwa fantasievolle actie dan de retro games) zou ik ook wel leuk vinden. Als ze wat doen, want ja geruchten zijn nu eenmaal geruchten.

0

Aanbevolen voor jou